28
06
2016

Je wordt goed in wat je traint

By i-trail 0

Wat je aandacht geeft groeit toch?
Zo is het met training ook.

Wil je een betere hardloper worden? Ga dan hardlopen! Wil je meer spiermassa? Train dan met gewichten? Wil je sterker worden in een bepaalde oefening? Train hem dan vaker!

Is het zo simpel? Ja, eigenlijk wel! Echter…..

Wil jij degene zijn die grote spieren heeft maar er functioneel gezien niets mee kan?

Je kunt best focus hebben voor een bepaalde oefening, beweging of sport maar train hiernaast lekker allround! Je maakt je trainingen op deze manier veel leuker!

Voorbeeld.

A. Neem in het begin van je training (gedurende een periode van bijvoorbeeld 8 weken) eens tijd om te werken aan het zwaar tillen van gewichten. Doe 3 setjes van 5 herhalingen met een veel zwaarder gewicht dan je gewend bent. Doe dit met bijvoorbeeld de squat, bankdrukken, deadlift en shoulder press (zie ook Jim Wendler methode). Na deze 3 setjes kies je voor een allround circuit waarbij je je lichaam iedere keer uitdaagt. Voeg oefeningen als de handstand, optrekken, kruipen over de grond, monkeybars etc. toe aan je training.

B. Train 8 weken op snelheid met een intervalprogramma. Na je interval training kies je voor mobiliteitstraining van bijvoorbeeld Kelly Starrett of Ido Portal. Doe deze training dagelijks en je zult versteld staan van je bewegingsvrijheid.

C. Intergreer hangen aan de rekstok en de deep squat in je training en zorg op deze manier voor veel meer vrijheid in je heupen en stabiliteit in je schoudergewricht. Neem na de training een frisbee, voetbal of rugbybal mee naar het park en speel een partijtje.

Beweeg, daag je lichaam uit. Kies een bepaald doel en werk hieraan maar vergeet nooit dat je lichaam voor veel meer is gemaakt dan een zware deadlift, 1/2 marathon of potje voetbal.

Succes met je training.

Marco Verberne,

personal trainer en eigenaar van i-trail

author: i-trail

Comment
0

Leave a reply